Wat is het verschil tussen bakken, braden en grillen?

Het verschil zit 'm in de bereidingswijze.

Bakken is het bereiden van vlees, aardappelen of een ander product in een open pan op hoog vuur in hete margarine, een vloeibaar bak-en braadproduct, olie of boter

Braden is een bereidingswijze die geschikt is voor vlees dat een langere tijd nodig heeft om gaar te worden.  Het vlees wordt met hete margarine of olie op hoog vuur rondom dichtgeschroeid.  Het vuur wordt getemperd en met het deksel schuin op de pan braadt het vlees gaar.

Braden kan zowel op het fornuis als in de oven.  Een braadpan met een dikke bodem die de warmte goed verdeelt is het beste.  Voor braden is een zachte margarine of vloeibaar bak- braadproduct de beste keuze.

Grillen is het dichtschroeien, bruin en eventueel gaar maken van vlees of groente.  De warmte is afkomstig van een gloeiende grill in een oven, een hete contactgrill, een grillpan of een barbecue.  Gerechten in de oven of de grill kleuren mooier als ze met een beetje olie of vloeibaar bak- en braadproduct worden bestreken.